chateau Famaey Chateau Famaey
 

De wijngaard

Château Famaey bevindt zich in Puy-l'Evêque, een prachtig dorp geklasseerd als één van de mooiste van de Lot-vallei. Aan de voet van dit gezellige dorpje worden de «chai» en de gebouwen van Château Famaey omgeven door de wijngaard van 20 hectare.

De wijngaard is gesitueerd op de 2de en 3de terrassen van de Lot-vallei en bestaat grotendeels uit klei en grind. Een echte topligging met uiteraard heel veel zon.

Voor de productie van de Château Famaey wijnen wordt voornamelijk de druivensoort Malbec gebruikt. Afhankelijk van de cuvée die geproduceerd wordt, wordt de Malbec verder aangevuld met de Merlot-druif, gekend voor zijn aroma's, en fruit en/of de Tannat-druif, voor zijn tannines.

De wijngaard is tussen de 25 en de 50 jaar oud, de ideale ouderdom om goede kwaliteitswijnen te produceren. Hij wordt met veel respect voor de natuur onderhouden. De onkruidverdelging gebeurt op traditionele wijze zonder chemische produkten.

Vanaf het snoeien worden de rendementen per hectare beperkt om zo een topkwaliteit te kunnen oogsten. De beste percelen worden met de hand geoogst in een traditionele ambiance waar oogsten nog een feest is.

 
© 2009 - Château Famaey & Ablaze Digital - All rights reserved - About us
Alcohol can damage your health, drink with moderation